auto verzekering

Zodra je een auto koopt, ben je wettelijk verplicht deze minimaal WA te verzekeren. Met deze autoverzekering ben je gedekt voor schade die je anderen toebrengt met je voertuig. Naast de WA autoverzekering, de wettelijke aansprakelijkheidsverzekering, heb je nog andere vormen van verzekeringen voor je auto.

WA beperkt casco

Een uitgebreidere variant van de WA autoverzekering, is de WA beperkt casco verzekering. Met deze autoverzekering ben je iets uitgebreider verzekerd dan met de WA autoverzekering. Je bent hierbij niet alleen verzekerd tegen schade die je anderen toebrengt met je voertuig, maar ook tegen schade aan je eigen voertuig, zoals brand, diefstal en glasschade. Vaak geldt hierbij een eigen risico.

WA volledig casco (all risk)

Met een WA volledig casco verzekering, verzeker je je voertuig het uitgebreidst. Praktisch alle schade is gedekt bij deze autoverzekering. Vaak wordt er een leeftijdseis gehanteerd bij de all risk verzekering. Auto’s van bijvoorbeeld 20 jaar oud kunnen vaak niet all risk verzekerd worden.

Ongevallen inzittenden verzekering

Naast de verzekeringen die je af kunt sluiten voor schade aan de auto’s van anderen of aan je eigen auto, kun je ook een verzekering afsluiten voor je inzittenden. Stel dat een passagier door een ongeluk in jouw auto blijvend letsel heeft, dan worden de kosten hiervan gedekt door deze verzekering.

Rechtsbijstand

Ook voor mogelijke conflicten ontstaan in het verkeer kun je een verzekering afsluiten. Het kan zo zijn dat je in dit conflict juridische bijstand nodig hebt. Met een rechtsbijstand verzekering ben je hiervoor verzekerd. Let wel op dat de rechtsbijstandverzekering specifiek dekking biedt voor geschillen in het verkeer.